Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, Γεωργία Κακαλοπούλου


''Η ζωή  ξεκινά μερικές φορές σαν κακό όνειρο και καταλήγει σαν παιδικό παραμύθι. Από εκείνα που μας έλεγαν κάποτε η γιαγιάδες μας καθισμένες δίπλα στις εστίες, με τους άσπρους τους κότσους να γυαλίζουν από το φως της φωτιάς. Εκείνες ήξεραν πως ακόμη και σε μια εποχή σαν τη δική μας, δεν είναι κακό να ονειρευόμαστε……'' (απόσπασμα από το βιβλίο)

 Κάθε βιβλίο κρύβει μέσα του ένα θησαυρό που περιμένει να τον ανακαλύψεις. Το βιβλίο της Γεωργίας Κακαλοπούλου, όπως φανερώνει ο τίτλος του, κρύβει μέσα του ένα διαμαντάκι, από εκείνα τα ακατέργαστα που όμως κάνουν αισθητή την παρουσία τους από μακριά. Κι όταν τελικά τα επεξεργαστείς, διαπιστώνεις πως πράγματι βρήκες θησαυρό!
Μια νεαρή γυναίκα της οποίας η ζωή φαίνεται όμορφη, χωρίς σύννεφα να την σκιάζουν, γνωρίζει την προδοσία στα μάτια του αγαπημένου της. Παρά το αρχικό σοκ καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της και να εκμεταλλευτεί το γαμήλιο δώρο της αδελφής της, που δεν είναι άλλο από ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Η ομοιότητά της όμως με μιαν άλλη γυναίκα θα τη βάλει σε μπελάδες και σύντομα θα βρεθεί αιχμάλωτη στα χέρια ενός σείχη. Μια σχέση που παραπαίει ανάμεσα στο πάθος και στο μίσος θα εξελιχθεί μεταξύ τους και τελικά θα καταλήξει... Α, όχι! Αυτό δεν θα σας το αποκαλύψω.
Θα σας ομολογήσω όμως πως η πλοκή είναι τόσο καταιγιστική που δεν θα το αφήσετε λεπτό από τα χέρια σας! Γλώσσα απλή, κατανοητή που ξεκουράζει τον αναγνώστη και κυλάει σαν ήρεμο ποτάμι. Γραφή που δημιουργεί εικόνες και αισθήματα.  Ένα βιβλίο εξωτικό, γεμάτο περιπέτεια, έρωτα και μυστήριο. Οι ανατροπές δεν λείπουν και είναι αυτές που το κάνουν ακόμα πιο συναρπαστικό! Ένα βιβλίο που θα συντροφεύσει με μοναδικό τρόπο τις καλοκαιρινές νύχτες σας και θα σας ταξιδέψει στην περιπέτεια!



  '' Το περίεργο είναι πως όταν όλα μοιάζουν να χάνονται, η ζωή έχει έναν μοναδικό τρόπο να φέρνει τα πάνω κάτω και να εμφανίζει δυνατότητες και ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμένεις. Γιατί η ζωή είναι πιο πολύπλοκη από κάθε μυθιστόρημα και από κάθε σκέψη που μπορεί να περάσει από το μυαλό ενός ανθρώπου. Γιατί η ζωή ξέρει να εκπλήσσει…. (απόσπασμα από το βιβλίο)


ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, Γεωργία Κακαλοπούλου
εκδ. Μάτι



7 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ. Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΤΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ, ΕΊΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία μου, τα νοήματα είναι σχετικά για τον καθένα... Στο είπα ξανά. Υπάρχουν βαθύτερα νοήματα παντού και πάντα, αρκεί να κάνει κάποιος τον κόπο να τα αναζητήσει. Το βιβλίο σου με ταξίδεψε και αυτό τα λέει όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια καταρχάς στην κίνησή σου Νατάσα μου και συγχαρητήρια φυσικά στη συγγραφέα Γεωργία Κακαλοπούλου που με καθήλωσε με την γραφή της!!
    Όντως υπάρχουν πολλά και βαθειά νοήματα κι η Γεωργία ξέρει να τα δίνει και να σε βάζει σε σκέψεις!!!Και πάλι συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο Νατασα θελει μαγκια να κανεις ποστ βιβλια αλλων οταν γραφεις κι εσυ ..προσπαθουσα απο καιρο να κανω σχολιο αλλα δεν μπορουσα σημερα εβαλα μοζιλα και μπηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eιρήνη μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφά σου λόγια! Έχεις δίκιο, το βιβλίο της Γεωργίας σε καθηλώνει πραγματικά! Μάγε μου καλέ, τα βιβλία που αξίζουν πρέπει να προβάλλονται. Σε ευχαριστώ πολύ που είσαι εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σας.θα ηθελα σας παρακαλω αν εχει ακομη καποιος απο εσας το βιβλιο < Το διαμαντι της ερημου> αν ειναι δηνατον να μου πει που μπορω να το βρω η αν μπορω να το δανειστω.Εχω διαβασει ενα αποσπασμα του και πραγματικα με εχει μαγεψει.Εχω κανει αρκετες προσπαθειες να το βρω αλλα εχει εξαντληθει,γι αυτο αν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ειμαι πραγματικα ευγνώμων.Αν καποιος μπορει να βοηθησει το email μου ειναι sofia.rap@hotmail.com . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοφία, το βιβλίο δυστυχώς δεν κυκλοφορεί προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή