Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα

Κοιτάζω, σπάνια, τις διαφημιστικές ταμπέλες στο δρόμο. Συνήθως, με ενοχλούν τα έντονα χρώματα κι ο ακόμα πιο έντονος φωτισμός τους το βράδυ. Καμιά φορά, όμως, ρίχνω μια ματιά σε αυτές στο μετρό, κυρίως, επειδή παρουσιάζουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. 
Το βλέμμα μου πέφτει σε διαφήμιση ιδιωτικού καναλιού. Το σλόγκαν παραδέχεται πως τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. Στο μεταξύ, στο μυαλό μου ''σκάνε'', ήδη, φράσεις του τύπου ''τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία'' και διάφορα κλισέ της εποχής. 
Είναι, όμως, παραδέχομαι πως από τις λίγες φορές που μια διαφήμιση καταφέρνει τόσο καλά να παίξει με το μυαλό μου. Παράλληλα, λοιπόν, με τα κλισέ που αναβοσβήνουν στο μυαλό μου, σαν πινακίδες από νέον το βράδυ, σκέφτομαι μερικά από τα ωραιότερα πράγματα που δεν είναι πράγματα κι όμως, γεμίζουν την ψυχή και σε κάνουν να αισθανθείς πλούσιος, έστω και για ένα λεπτό.
Μια βόλτα στη θάλασσα καθώς ο ήλιος δύει, ένα παιδικό χαμόγελο, μια νύχτα με φεγγάρι, ένα τηλεφώνημα από πρόσωπο αγαπημένο, η φιλία που ενώνει δύο ανθρώπους, το γέλιο, η αγάπη σε όλες τις μορφές της, μια αγκαλιά, ο έρωτας...
Και η μουσική παίζει δυνατά στο αυτοκίνητο. Ζήσε τις στιγμές. Αξία: ανεκτίμητη (μετά από αυτό, καμία διαφήμιση δεν έμεινε παραπονεμένη).

2 σχόλια:

  1. ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ:
    ''Μια βόλτα στη θάλασσα καθώς ο ήλιος δύει, ένα παιδικό χαμόγελο, μια νύχτα με φεγγάρι, ένα τηλεφώνημα από πρόσωπο αγαπημένο, η φιλία που ενώνει δύο ανθρώπους, το γέλιο, η αγάπη σε όλες τις μορφές της, μια αγκαλιά, ο έρωτας...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα υλικό. Μόνο στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπά και το χαμόγελο να λάμπει στο πρόσωπό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή