Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Houston, we have a problem

Ο Νηλ Άρμοστρονγκ, πατώντας στο φεγγάρι, είπε: ''Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα'' και πέρασε στην αιωνιότητα. Όχι, φυσικά, για τη φράση, αλλά γιατί τόλμησε το ακατόρθωτο. Εκείνο που φάνταζε αδύνατο και κατ' εμέ, ακόμα φαντάζει, αλλά δεν είναι ώρα για την εξιστόρηση συνωμοσιών και άλλων παραμυθιών. 
Το θέμα είναι ότι τόλμησε, κάνοντας ένα όνειρο πραγματικότητα. Ποιος, άλλωστε, δεν έχει φανταστεί ένα ταξίδια στα αστέρια; Όχι απαραίτητα σαν αστροναύτης, αλλά σαν ταξιδιώτης που περιπλανιέται στους γαλαξίες. Και πριν βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά, σπεύδω να σας θυμίσω τις δεκάδες ταινίες και τα δεκάδες βιβλία με ανάλογη θεματική, που μεταξύ άλλων, έχουν κάνει πάταγο.
Στα δικά μου όνειρα, ο ουρανός είχε, πάντοτε, πρωταρχική σημασία. Δεν είναι τυχαίο που σαν παιδί είχα δύο μεγάλες φιλοδοξίες: να γίνω αρχαιολόγος ή αστρονόμος. Δεν ασχολήθηκα με κανένα από τα δύο, αλλά βρήκα τρόπο να πετάω στα αστέρια, γράφοντας...
Όπως είπε και μια φίλη πρόσφατα, το θέμα δεν είναι, απλώς, να ονειρεύεσαι. Το θέμα είναι να τολμάς, διαφορετικά θα μείνεις για πάντα στα όνειρα και ο ύπνος (και μόνο αυτός) θα σε κρατάει για πάντα αγκαλιά. Οπότε, κάνε εσύ το επόμενο βήμα, σαν άλλος Νηλ Άρμοστρονγκ (πάψε να περιμένεις μόνο από τους άλλους)  και παρά το τίμημα, άνοιξε φτερά και πέτα. Τα όνειρα, όπως και καθετί σπουδαίο στη ζωή, απαιτεί κόπο. 
Εσύ, θα μείνεις, για πάντα, στη γη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου