Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ους το Facebook συνέζευξε, Βιολέττα Κουμπή


Αυτό που πιστεύω, καιρό τώρα, πως λείπει από τη ζωή των ανθρώπων είναι το γέλιο. Θέλεις η καθημερινότητα, θέλεις τα προβλήματα της σύγχρονης πραγματικότητας, η έλλειψη χρήματος δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, το βέβαιο είναι πως γελάμε ολοένα και πιο σπάνια. Πρόσφατα, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο, το πρώτο βιβλίο, της Βιολέττας Κουμπή με τίτλου ''Ους το facebook συνεύζεξε''. 
Θυμάμαι ότι το βιβλίο βρέθηκε στα χέρια μου μετά από μια συνάντηση με τη συγγραφέα. Κατά την επιστροφή μου στο σπίτι, η περιέργεια νίκησε και άρχισα να το ξεφυλλίζω. Από τις πρώτες, κιόλας, σελίδες είχε καταφέρει να με κερδίσει. Η πλοκή απλή: δύο φίλες-συνάδελφοι και η ιστορία της μίας εξ αυτών, η οποία ερωτεύεται έναν τύπο που γνωρίζει στο Facebook. Μη μου πείτε, όλο και κάτι σας θυμίζει, ε; 
Αυτό, όμως, στο οποίο θέλω πραγματικά να μείνω είναι στον τρόπο με τον οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία της. Πένα απλή, ανατρεπτική (κυρίως προς το τέλος) λόγος κωμικός, σπαρταριστός σε αρκετά σημεία, που ρέει εύκολα, δίχως να κάνει ''κοιλιά'' και μια ιστορία που όλο και κάτι ή κάποιον θυμίζει και παράλληλα, μας γεμίζει εικόνες και αναμνήσεις.  Άλλωστε, το γνήσιο χιούμορ θεωρώ πως είναι κάτι που ελάχιστοι διαθέτουν, πόσο δε το να καταφέρει κάποιος να σε κάνει να γελάσεις μέσα από μερικές σελίδες στο χαρτί. Η Βιολέττα Κουμπή, πάντως, τα καταφέρνει περίφημα.
Μέσα από το μοναδικό χιούμορ της συγγραφέως, σατηρίζεται η ελληνική πραγματικότητα και τα κακώς κείμενα αυτής. Οι χαρακτήρες που σκιαγραφόνται δεν είναι χαρακτήρες άπιαστοι, αλλά είναι ο καθένας από εμάς. Το ίδιο και οι αντιδράσεις τους. 
Διαβάζοντας το 'εγχειρίδιο γέλιο' της συγγραφέως, σας εγγυώμαι πως κάθε άλλο παρά θα κουραστείτε. Το αντίθετο, μάλιστα. Θα περάσετε μερικές από τις πιο ευχάριστες ώρες της ζωή σας. Πιστέψτε με, δεν θα χάσετε. Καλοτάξιδο!

Ους το Facebook συνέζευξε, Βιολέττα Κουμπή
Εμπειρία Εκδοτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου