Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Είναι κάποιοι άνθρωποι που...

Λένε πως οι σχέσεις πρέπει να είναι ισότιμες. Να δίνεις και να παίρνεις. 
Λένε πως οι περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για να την ομορφύνουν αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για να σωθούν μέσα από εμάς. 
Λίγοι, κάποιοι σπάνιοι, είναι αυτοί που έρχονται στη ζωή κάποιου για να τον σώσουν και στη συνέχεια, μπορεί και να σωθούν εκείνοι παρότι δεν το έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Δεν έρχονται για να απαγκιστρωθούν στον άλλον, ούτε να γιατρέψουν τις πληγές τους μέσα από εκείνον. 
Δεν έχουν ανάγκη να βγάλουν τα απωθημένα τους πάνω τους, ούτε περιμένουν να γίνει ο άλλος- ο σύντροφος, το ταίρι- ο ψυχολόγος τους. 
Τις νύχτες που κλείνουν τα μάτια, δεν περιμένουν να τους κρατήσεις το χέρι και να τους κλείσεις στην αγκαλιά σου, το κάνουν πρώτοι. 
Δεν περιμένουν να τους φροντίσεις για να στο ανταποδώσουν. Θα σε φροντίσουν γιατί από τέτοιο υλικό είναι καμωμένοι. 
Δεν προσδοκούν από σένα τον κόσμο. Θα στον χαρίσουν πρώτοι, γιατί το θέλουν και δεν θα σου χαρίσουν έναν οποιοσδήποτε κόσμο.
 Θα σου χαρίσουν τον δικό τους καλύτερο κόσμο, εκείνον που μπορεί να έχει ατέλειες, ελαττώματα αλλά που για χάρη σου θα τα γλυκάνουν. Θα φροντίσουν να μη σε αγγίζουν. 
Ναι, θα κάνουν την υπέρβαση. 
Την υπέρβαση που εσύ φοβάσαι να κάνεις για έναν άλλον. 
Μη νομίζεις, κι εκείνοι φοβούνται γιατί την προδοσία την έχουν ζήσει στο πετσί τους, όπως κάθε άνθρωπος που τολμά το άνοιγμα στον ξένο. 
Όμως, είναι διατεθειμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή σου για να σου δώσουν την αγάπη τους, χωρίς ανταλλάγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου